rot grauer virus
Stojí za to vědět

Coronawelle 2024: Všechno důležité pro současný vývoj

30. března 2020, Světová zdravotnická organizace, která vyvolala národní zdravotní nouzovou situaci. Nemoc se provádí virem zvaným SARS-CoV-2 způsobené. V září 2020 bylo hlášeno více než 33 000 000 infikovaných osob. Poté, co si svět po pandemii pomalu zvykl na jakousi normalitu, léto v roce 2024 s sebou přináší novou vlnu. V několika zemích jsou touto vlnou ovlivněny někdy USA a velká část Evropy. Zvyšuje se počet infekce a vyvstává otázka: Proč dochází k této vlně a která varianta viru je za ní? V tomto článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o současné vlně infekce a o tom, jak se můžete chránit.

Incidence rostoucí

Podle současných údajů se incidence zvyšuje téměř ve všech federálních státech. V Bavorsku je 7denní výskyt 6,5 a nejvyšší v Saska-ANHALT je již 16,3. Věkové skupiny, které jsou nejvíce postiženy Covidem, jsou lidé ve věku 80 a více let. Hodnota v každé věkové skupině se v posledních týdnech zvýšila. Jak můžete vysvětlit tyto stoupání? Dominantní koronavariant, který v současné době zajišťuje rostoucí počet infekce, je variant Omikron KP.3.1.1. V současné době vyrábí 62,5 procenta všech nových infekcí. Zvýšené zdravotní riziko touto variantou nelze předpokládat. Je srovnatelný s minulými varianty viru.

Čelíme zvláštní výzvě

Pandemie Covid stále zůstává tématem v roce 2024. Není nové, že se nové varianty virů vždy vytvářejí. Překvapivé je však sezónu tím, že zasáhne tyto vlny viru. V zimních měsících se obvykle vyskytují respirační infekce. Podle odborníků je to přesně důvod, proč je objem infekce tak velký. Lidé se shromažďují bez masky a s malou vzdáleností od festivalů, lidových festivalů, v barech a v klubech. Jedním z faktorů, který by také mohl způsobit zvýšené množství objemu, je to, že ochrana očkování se u většiny lidí snížila. Ochrana vakcínou nebo po nemoci trvá pouze asi tři až čtyři měsíce.

KP.3.1.1

Virus je novým subvariantem kmene omikronu. V současné době je to většina všech nových případů. Patří k tzv. „Flirt Family“, která se skládá z písmen mutací virů. KP.3.1.1 je potomek Jn.1. Kmeny viru z flirt-rodiny mají mutovaný protein špičky, což jim umožňuje zabránit imunity, která byla vytvořena minulými chorobami. Naopak to znamená, že lidé, kteří jsou již očkováni nebo měli koronovou nemoc, mohou být stále infikováni. Kurz je však mírnější než u lidí, kteří nemají imunitu. Příznaky viru KP.3.1.1 jsou horečka, kašel, bolest v krku a únava. Přenositelnost viru je vysoká, protože se snadno šíří kapičkou.

Rozpoznat a jednat infekci

Ne všechny způsoby, které jsou naplněny Coronou, otevírají stejné příznaky. S dalšími chorobami, jako je chřipka, může existovat nadbytek. Je proto vhodné provést rychlý test korony, když dojde k příznakům. Můžete i nadále používat testy antigenu z minulého roku bez problémů, pokud není překročeno datum vypršení platnosti. Testy Covid lze zakoupit v lékárnách, Super a lékárnách. Uznání infekce korony v rané fázi je důležité, aby bylo možné rychle jednat a tak chránit lidi ve svém prostředí. Prvními znaky mohou být kašel, horečka, bolest v krku a vyčerpání. Jaké jsou další kroky, když najdete tyto příznaky?

  1. Vytvořte auto-testu Corona: Pokud máte podezření na možnou infekci Covid, je nutné jednat rychle. Okamžitě udělejte koronu Samo -test. Pokud se to nepodaří, měli byste opakovat test. V případě negativního výsledku byste však měli také omezit své kontakty a léčbu.
  2. Izolovat: Pokud Corona Rapid Test vykazuje pozitivní výsledek, je vaší odpovědností izolovat a tak zabránit infekci od jiných lidí. Zpravidla byste se měli izolovat na týden, abyste zajistili, že infekce zmizela. Pokud opustíte dům a zůstanete v uzavřených pokojích s ostatními lidmi, vždy se ujistěte, že nosíte masku FFP2, abyste nikomu jinému neohrozili.
  3. Sledujte příznaky: Sledujte svůj kurz nemoci. Pokud se váš stav drasticky zhoršuje nebo máte závažné příznaky, jako je dušnost pokračující horečky, nezapomeňte vidět radu lékaře.

Preventivní opatření k prevenci infekce

Aby se snížilo riziko infikace pomocí Covidu, je důležité přijmout preventivní opatření. Tito přispívají nejen k ochraně sebe, ale také k zabránění obecné distribuci, a tak minimalizovat riziko infekce pro sebe a pro ostatní.

 Zvažte standardy hygieny: Každý den přicházíme do kontaktu s mnoha lidmi. Potřásáme rukama, dotykem kliky dveří, niezen do našich rukou nebo do vzduchu a mnohem více.
  • Prostřednictvím pravidelného mytí rukou mýdlem a vodou a pravým dezinfekce Poté a mezi tím, čtyři zabití na našich rukou a brání nás v jejich přenosu na jiné povrchy nebo jiné lidi.
  • Tím, že se aktivně vyhýbáme rukama s nemylnými rukama, lze zabránit tomu, aby se virus dostal do těla skrz naše sliznice.
  • Pokud jste v místnosti s mnoha lidmi nebo v prostředích, ve kterém by mohlo existovat riziko infekce, měli byste nosit masku.
Sociální vzdálenost:
  • Pokud jste v prostředí s mnoha lidmi a zejména v uzavřených místnostech, měli byste vždy udržet vzdálenost, abyste se vyhnuli riziku infekce kapičkami ve vzduchu.
  • Pokud je to možné, vyhněte se velkým davům, zejména v uzavřených místnostech, jako jsou výtahy, veřejná doprava a akce v barech a klubech.

Očkování:

  • Od srpna 2024 existuje vhodná ochrana proti očkování. Občerstvení by mělo být dáno zejména lidem nad 60 let, jakož i lidé se zvýšeným rizikem zdravotní choroby a personálu. Osvěžující očkování pomáhá zvyšovat ochranu očkování a minimalizovat tak riziko vážného průběhu nemoci. Zejména skupiny, které jsou vystaveny zvláštnímu riziku kvůli jejich životním podmínkám nebo věku, by měly pravidelně aktualizovat očkování.

Pravidelné testování:

  • Věnujte pozornost typickým příznakům Covidu a vypořádejte se s testem, pokud existuje podezření na infekci nebo jsou lidé v okolí, které jsou již nemocné, zejména pokud žijete společně v domácnosti. Tímto způsobem může být infekce včas rozpoznána a šíření může být obsaženo.

 

V souladu s těmito opatřeními chráníte nejen své vlastní zdraví, ale také pomáháte zabránit šíření viru Covid.

Žena, která čistí nos, vakcínu, která je vtažena a masky, které leží na stole

Závěr

Současný koronský peklo je poháněn novým subvariantem OMIKRON s názvem KP.3.1.1, s nímž mohou infikovat jak vakcinované, tak již nemocné lidé. Průběh nemoci však může být pro tyto skupiny lidí mírnější. Vakcína má být podána letos, se kterou by měly být očkovány zejména rizikové skupiny. Je stále důležité udržovat hygienické standardy, pravidelně se testovat a zahájit vhodná opatření v případě infekce. Je důležité čekat a pravidelně se dozvědět o změnách.

Zanechat komentář

Vezměte prosím na vědomí, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny.