Mann in Tracht, der Maßkrüge trägt
Stojí za to vědět

Oktoberfest chřipka: Co je za tím a jak se chráním?

21. září roční Oktoberfest v Mnichově, který zve miliony lidí, začne společně slavit v pivním stanu a zažívá bavorskou kulturu. Existují však také vyložení hosté. Lidové festivaly jsou rájem pro studené bakterie. Mnoho lidí se shromažďuje ve omezeném prostoru, vzdálenost je zde stěží udržována. To se slaví a hodně zpívá. To nabízí ideální podmínky pro patogeny, které jsou přenášeny vzduchem. Krátce před koncem lidového festivalu si mnoho návštěvníků markýzy stěžuje na příznaky chladu. „Oktoberfestová chřipka“ se populárně nazývá. Pokud jste právě oslavili v pivním stanu, pokud máte smůlu, další den s kašlem, horečkou a rýmou v posteli. Ale co je za chřipkou Oktoberfestu a jak se můžete před ní chránit? V tomto článku zjistíte vše, co potřebujete vědět o jevu chřipky louky, o tom, jak se můžete aktivně chránit a co můžete udělat konkrétně, pokud je stále chycen.

 

Co přesně je chřipka Oktoberfest?

 

Chřipka Oktoberfestu není lékařskou diagnózou. Hovosti, zde se míní infekce nachlazení nebo chřipky, ke které dochází po návštěvě festivalu. Znamená, že chřipka Oktoberfest je klasická infekce viru, která se vyskytuje obzvláště často v Oktoberfestu. Jaké podmínky však zajišťují, že se tento virus rychle rozšířil?

 

Velké davy: Na Oktoberfestu je více než 7 milionů návštěvníků z celého světa. Někdy to může být velmi těsné v oblasti markýzy a zejména ve stanech. Obzvláště pokud jde o pozdější večerní hodiny, stany jsou plnější. Úzký fyzický kontakt je zde nevyhnutelný. Je to také velmi hlasité v markýze, a proto je vykřikováno mnoho a mnoho virů je distribuováno ve vzduchu. Ve stanech to nelze ventilovat, což znamená, že patogeny se mohou snadněji šířit a absorbovat další návštěvníky markýzy.

 

Oslabené imunitní systém: Na Oktoberfestu se podává přibližně 6 až 7 milionů rozměrů. Osoba v průměru pije na Oktoberfestu 2 až 3 pivo. Pro některé je to více s některými méně. To je však jasné, že pivo na Oktoberfestu je mnohem silnější než konvenční pivo z supermarketu. Imunitní systém je negativně ovlivněn konzumací alkoholu. Alkohol oslabuje imunitní systém, a proto nás dělá mnohem náchylnější k infikování nás.

 

Změna teploty: Oktoberfest začíná v teplém měsíci, září. Je možné, že teploty jsou během dne velmi vysoké, ale večer klesají. Tento teplotní rozdíl může vést k rychlému ochlazení hostů, a tak se vyskytují příznaky nemoci. Kromě toho se stává plnějším a teplejším v markýze s rostoucím počtem návštěvníků a podle toho. Mnoho návštěvníků se vzdává jedné z teplot, které odpovídají teplotám, ponechají stan zpocený a běží domů bez bundy. To může být pro tělo extrémní stresující a učinit jej náchylnější k nachlazení.

 

stres: Pokud je tělo také zdůrazněno, ať už je to kvůli nedostatku spánku nebo velkého pohybu, je také náchylnější k patogenům.

 

Wiesn chřipka nebo něco jiného?

 

Příznaky chřipky Oktoberfestu se podobají klasickým příznakům jiných onemocnění. Patří mezi ně rýma, kašel, horečka, krk, bolesti hlavy a bolesti těla. Více se však může skrývat za nežádoucí chřipkou Oktoberfestu.

 

Nachlazení: Mezi návštěvou Oktoberfestu a všimnutí si nemoci může být 2 až 4 dny. Postižení lidé si stěžují na kašel, rýmu a bolest v krku.

 

Corona: Corona je stále problémem v Německu, zejména podle toho, podle kterého se v posledních týdnech výrazně zvýšil počet infekcí. Kdokoli se může infikovat, ať už očkovaný nebo neadultovaný. Kurz závisí na individuální obraně nemocné. Kurz může být těžší v případě imunokompromitovaných osob. Test Takže zjistíte, jakmile zjistíte první symptomy nachlazení a v případě potřeby navštivte lékaře.

 

chřipka: Pokud máte smůlu, získejte „skutečnou“ chřipku. To se projevuje po pouhých několika hodinách a spouští vysokou horečku, končetiny a bolesti hlavy, stejně jako zimnice. Ve srovnání s klasickým nachlazením jsou příznaky obtížnější, těžší a ovlivňují celé tělo.

 

Ve většině případů je vývoj chřipky Oktoberfestu neškodný. Pokud však infikujete jednu z dalších nemocí, může být kurz někdy horší. Lidé s oslabeným imunitním systémem nebo lidé ve vyšším věku by měli být opatrní, protože tyto skupiny lidí z chřipky Oktoberfestu se mohou vyvinout další onemocnění, jako je bronchitida nebo pneumonie.

 

Jak se můžete účinně chránit před chřipkou louky?

 

Pro lidi, kteří chtějí navštívit Oktoberfest a chtějí se co nejvíce chránit před infekcí, existují určitá opatření, která lze přijmout, aby se minimalizovalo riziko infekce. I když se kontaktu s viry nelze úplně vyhnout, můžete vědomě věnovat pozornost malým věcem, které snižují infekci.

 

Pozorovat hygienu: Pravidelně mytí rukou a dezinfikovat Vyvarujte se, že čtyři a zárodky, které jsou na jejich rukou, jsou absorbovány sliznicemi. Zejména pokud plánujete používat stánky s potravinami, měli byste věnovat pozornost dobré hygieně rukou.

 

Alkohol: Vzhledem k tomu, že alkohol oslabuje imunitní systém a činí je náchylnější k patogenům, měli byste udržovat konzumaci alkoholu s mírou. To se nejen zmínilo, ale je také výhodná pro obecné zdraví.

 

Adekvátní oblečení: Nezapomeňte se dostatečně oblékat a dostatečně chránit krk a štěpení, jakmile teploty klesnou. Pokud se v noci zchladí a věří, významně přispějete ke svému zdraví.

 

Posilovat imunitní obranu: V důsledku klesajících teplot, chladu a vlhkosti může být tělo náchylnější k virům nemocí. Můžete však udělat několik věcí, abyste posílili vaši imunitní obranu a zabránili nachlazení.

 

  • Vezměte dostatek zinku a vitamínu C. Například potraviny, které jsou bohaté na zinku, představují sýr, mořské plody, ořechy a ovesné vločky.

 

  • Kromě toho byste se měli ujistit, že do svého každodenního života integrujete dostatek pohybu. Ať už je to trávicí procházka po obědě nebo ve večerní procházce se psem. Pohyb a čerstvý vzduch posiluje náš imunitní systém.

 

  • Klíčem k silnému imunitnímu systému je dostatečný spánek. Důležitost relaxačního spánku je často podceňována. Tělo prochází, zatímco spíme různé regenerační procesy, které nás posilují na další den. Čím lépe spíme, tím robustnější je náš imunitní systém strukturován.

 

  • Pravidelné pití čaje může také pozitivně přispět k posílení naší obrany. Členy, které nás mohou podpořit v obraně, jsou máta, zázvor nebo citronový čaj. Pokud to stále upřesňujete medem, pomůžete svému tělu budovat obranu a aktivně působí proti chladným virům. 
Ovoce a zelenina, procházka v lese, žena se spánkovým maskou a mátovým čajem

Ale co dělat, když se stále infikujete?

 

Pokud máte pocit, že chřipka Oktoberfestu je po vaší návštěvě Oktoberfestu na cestách, můžete se rychle cítit rychleji.

 

teplo: Tím, že vřele plaváte, vřelete si vřelejší čaje a vřele se oblékáte, podporujete své tělo při zotavení. Tělo potřebuje hodně energie, když je nemocné, a udržováním v teple se zlepšení zlepšuje rychleji.

 

Spát: Pokud jste nemocní, měli byste hodně spát. Tělo se regeneruje, když spíme a uzdraví nás přes noc. Tím, že věnujete pozornost dostatečnému spánku během období nemoci, můžete vidět zlepšení po několika dnech. Obecně je vhodné udržovat odpočinek postele s infekcí a chránit tělo. Vyvarujte se stresu a nedělejte sport, protože to také stojí energii těla a může přinést sekundární onemocnění.

 

Jíst: I když může vaše chuť k jídlu projít, pokud jste nemocní, měli byste se ujistit, že si budete mít časy malování pravidelně. Chcete -li podpořit tělo infekcí, měli byste konzumovat teplá jídla, jako je kuřecí polévka nebo jídla s cibulkou a zázvorem.

 

Pití: Měli byste také konzumovat hodně tekutiny. Nejlepší je to dělat s čaji, jako je zázvor, mincovna nebo fenykl čaj.

 

Léky: V případě infekce - ať už jde o chřipku nebo nachlazení - existuje mnoho různých léků, které urychlují průběh zotavení a zmírňují možnou bolest. Počínaje nosním sprejem. To je vhodné pro uvolnění nosu. Neberte to více než třikrát denně. Ačkoli to otevírá nos, nosní zeď velmi silně vyschne. Má také potenciál závislosti, takže byste ho neměli brát natrvalo. Pokud máte bolest v hlavě, v končetinách nebo dutinách, může použití iboprofen situaci napravit. Existují také různé studené šťávy, které lze vzít před spaním. Tito zajišťují tichý spánek a lepší zotavení během noci. Často však obsahují alkohol, díky čemuž jsou vhodné pro děti nebo těhotné ženy. 

Vana se soli a olejemi, žena, která spí, zeleninová polévka, žena, která pije z šálku muže, muž z tabletů na ruce

Zůstaňte zdraví v Oktoberfestu

 

Závěrem lze říci, že chřipku Oktoberfestu na Oktoberfestu je nabízena perfektní podmínky k šíření. Pokud dojde k infekci, existují příležitosti, které vám pomohou optimálně podporovat vaše tělo při zotavení. Takže se cítíte lépe v žádném okamžiku a dobře se rychleji. Během vaší návštěvy Oktoberfestu můžete udělat některé společnosti, aby se vyhnuli infekci s tímto nevzhledným suvenýrem a užili si festival v plném rozsahu a bezstarostným. S ohledem na to je O´Zapft a zůstat zdravý!

Zanechat komentář

Vezměte prosím na vědomí, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny.