Erste Hilfe Maßnahmen
Stojí za to vědět

První pomoc šetří život - Připojte se!

  Představte si, že jste první na webu nehody. Existuje chaos, lidé volají o pomoc a každou sekundu se počítá. V tu chvíli můžete být rozhodujícím rozdílem - můžete zachránit životy. První pomoc není jen základní znalosti, je to hrdinství v každodenním životě, který se může každý z nás učit a aplikovat. Ať už v případě pádu, srdeční zástavy nebo dopravní nehody - rychlé, jednoduché držadla mohou otočit příliv a rozhodnout o životě a smrti. Ale opravdu víte, co dělat, když na tom záleží? Schopnost zůstat v klidu a jednat bezpečně z vás dělá neviditelného hrdinu. První pomoc není komplikovaná - ale jejich účinek je často měnící život. Jste připraveni jednat?

Jaký je den první pomoci a proč byl představen? 

The Den první pomoci byl v roce 2000 z Mezinárodní federace společnosti Red Cross a Red Mountain Company (IFRC) představen. To se koná každoročně druhou sobotu v září a slouží ke zvýšení povědomí o důležitosti první pomoci při mimořádných událostech. Tento den tento den používají různé organizace pomoci a neziskové organizace k povzbuzení lidí, účastnit se kurzů první pomoci a obnovit své znalosti. Cílem je zprostředkovat znalosti a dovednosti, které jsou nezbytné, aby bylo možné v případě mimořádných událostí rychle a efektivně jednat. Je zdůrazněno, že mnoho z nich by mohlo být zachráněno, pokud by bylo více lidí vyškoleno v první pomoci, zejména v případech, jako jsou zástavy srdeční, tahy nebo dopravní nehody. V tento den se často konají zvláštní akce, kurzy a veřejné akce k šíření znalostí o první pomoci a ke snížení zábran před zásahem do mimořádných událostí. Den by měl objasnit, že každý může zachránit životy se správnými kroky.

 Fakta o nehodách

V Německu existují jasné předpisy a předpisy, které jsou zapnuty Kurzy první pomoci Vztahujte se, jak pro soukromé osoby, tak pro konkrétní profesionální skupiny. Tyto kurzy jsou navrženy tak, aby zprostředkovaly základní znalosti a dovednosti, aby mohly účinně pomoci v nouzových situacích.

Kurzy první pomoci pro řidičský průkaz:

  • Povinné pro uchazeče o řidičské průkaz: Pokud si chcete koupit řidičský průkaz v Německu, musíte Kurz první pomoci kompletní. To je v Regulace řidičského průkazu (FEV) opravené.
  • Trvání kurzu: Kurz obvykle trvá 9 vyučovací jednotky 45 minut každý (celkem asi 6-7 hodin).
  • Obsah: Kurz zahrnuje základní opatření, jako je stabilní postranní poloha, oživení (CPR), dodávka ran a krvácení a chování v případě nehod.

Kurzy první pomoci pro společnost First Aiders:

Podle zákona o bezpečnosti a bezpečnosti zdraví a nařízení o profesním sdružení (nařízení DGUV 1) jsou zaměstnavatelé povinni vyškolit dostatečný počet prvních pomocníků společnosti.

  • Počet prvních pomocníků: Ve společnostech s až 20 zaměstnanci Alespoň jeden první pomocník být k dispozici. Ve větších společnostech musí 10 % pracovní síly být vyškolen jako první pomocník.
  • Kurzy první pomoci pro firemní první pomocníky: Tyto kurzy jsou speciálně zaměřeny na mimořádné události na pracovišti a také berou 9 jednotek lekce.
  • Opakovací kurzy: První pomocníci musí všechny své znalosti 2 roky v jednom Opakovací kurs Obnovení, které také zahrnuje 9 vyučovací jednotky.
  • Předpoklad nákladů: Zpravidla jsou náklady na školení a osvěžující Profesionální asociace nebo poskytovatelé pojištění nehod.

Kurzy první pomoci pro určité profesionální skupiny:

V některých profesích, zejména ve vzdělávacích, ošetřovatelských nebo bezpečnostních oblastech, je také povinný důkaz o kurzu první pomoci. To zahrnuje například:

  • Učitel a pedagog: Tito často musí pro děti udělat speciální kurz první pomoci, aby byli připraveni na mimořádné události v souvislosti s dětmi.
  • Ošetřovatelský personál: Zvýšené dovednosti první pomoci jsou nezbytné v ošetřovatelství a v oblasti lékařské oblasti.
  • Sportovní trenér a trenér: Ve sportovní oblasti je také často vyžadován kurz první pomoci, aby mohl okamžitě jednat v případě zranění nebo nehod.

Kurzy první pomoci pro obecnou populaci:

Dokonce i mimo profesionální nebo právní požadavky je možné, aby každý občan absolvoval kurz první pomoci. Organizace, jako je německý Červený kříž, Johanniter-Accident Aid nebo Maltští, pravidelně nabízejí kurzy pro všechny zájemce.

  • Dobrovolné občerstvení: Ačkoliv neexistuje žádná zákonná povinnost pro soukromé osoby osvěžit znalosti první pomoci, doporučuje se, aby všichni získali znalosti dva až tři roky Obnovení, protože techniky a postupy se mohou změnit a znalosti jsou často zapomenuty.

Opatření první pomoci - Co by se mělo udělat? Pokyny krok za krokem

Krok Popis
1. Získejte přehled Zkontrolujte situaci a ujistěte se, že nedochází k dalším nebezpečím.
2. Chraňte osobní ochranu Přerušte nouzové volání: Zavolejte na pohotovostní služby a předložte všechny potřebné informace.
3. Zkontrolujte vědomí Oslovte zraněnou osobu nebo lehce potřásněte rameny, abyste zkontrolovali povědomí.
4. Zkontrolujte dýchání Vyjádřete hlavu a zkontrolujte, zda dotčená osoba dýchá (viz, slyšet, cítit).
5. Přineste stabilní postranní polohu Pokud je dotčená osoba omdlena, ale dýchá, přiveďte ho do stabilní postranní polohy.
6. Proveďte resuscitací (CPR) Pokud nedochází k dýchání, okamžitě začněte resuscitace (srdeční masáž a větrání).
7. Přestaňte krvácet V případě těžkého krvácení vyvíjejte tlak na ránu okamžitě, abyste zastavili průtok krve.
8. Zabraňte šoku Udržujte postiženou osobu v teple, klidu a neustále ji sledujte, aby se zabránilo šoku.
9. Monitorujte, dokud nepřijde pomoc Pravidelně kontrolujte podmínku dotyčné osoby, dokud nepřijdou pohotovostní služby.

 

Nouzové volání w Zeptejte se

Srdeční zástava jako jedna z nejčastějších příčin smrti v Německu

V Německu dochází každoročně náhlé srdeční zástavu 50 000 až 65 000krát Mimo nemocnice. Tyto případy jsou jako Extraklinické kardiovaskulární zatčení Popsaný a představuje jeden z nejčastějších důvodů neočekávaných úmrtí.

Důležitá fakta:

  • frekvence: Výskyt srdeční zástavy je asi 60 až 80 případů na 100 000 obyvatel.
  • Šance na přežití: Bez okamžitých opatření klesne pravděpodobnost přežití za minutu asi o 10 %. Rychlá reakce, zejména laickými pomocníky s první pomocí a použitím defibrilátorů (AED), je zásadní.
  • Lay Resuscitation: Studie ukazují, že v Německu jen zhruba 40 % Z případů srdeční zástavy první pomoc poskytují přítomní lidé. Toto číslo se v posledních letech zlepšilo, ale mohlo by se dále zvýšit.

Srdeční zástava

Jak mohu provést srdeční masáž?

The Masáž srdečního tlaku (také jako Hrudní komprese Popsaný) je opatření pro život, které se provádí v případě srdeční zástavy, aby se udržoval cyklus pacienta, dokud nedojde odborná pomoc. Je to nezbytná součást Kardiopulmonální resuscitace (CPR) A může zachránit životy udržováním krevního oběhu a poskytnutím mozku a životně důležitých orgánů kyslíkem.

Takto funguje srdeční masáž:

Umístění rukou:

  • Umístěte dlaň ruky na střed hrudníku osoby (na kostí prsou, přesně mezi bradavky).
  • Umístěte druhou ruku na první, zkřížte prsty a ujistěte se, že pouze dlaň ruky vyvíjí tlak na hrudník.

Hodion pomocníka:

  • Koleno vedle těch postižených.
  • Udržujte ruce natažené tak, aby síla vyšla z horní části těla, nejen z vašich paží.
Hloubka a rychlost tlaku:
  • Stiskněte hrudník 5-6 cm Hluboká (u dospělých).
  • Nechte koš prsu po každém tlaku zcela zmírnit, aby bylo srdce opět naplněno krví.
  • Frekvence by měla být na přibližně 100 až 120 kompresí za minutu Lay. Dobrým vodítkem je rytmus písně "Stayin 'Alive" od The Bee Gees, která má vhodnou frekvenci.

Darní dech (volitelné):

  • Pokud jste vyškoleni a cítíte se schopni tak učinit, můžete všichni 30 kompresí Dejte dva dýchací dary. Pokud ne, samotná kontinuální masáž srdečního tlaku je dostatečná, dokud nedojde odborná pomoc. 
  • Na dar dechu: Přetečte hlavu dotčené osoby, zavřete nos, otevřete ústa a dvakrát vyhodí prsa, dokud se hrudník nezvýší.
  • Praktickým nástrojem je, že Pomůcka nouzové větrání.Chrání prvního odpadu před přímým kontaktem s pacientem a zajišťuje, že dýchací dýchání může být prováděno hygienicky a bezpečně. 

Pokračování:

  • Pokračujte v masáži srdečního tlaku, dokud pacient nevykazuje známky života (pohyby, dýchání) nebo dorazí pohotovostní služby a převezme.
  • Pokud jste vyčerpaní, změňte pomocník, abyste si udrželi kvalitu kompresí.

    Důležité pokyny:

    • Rychlá akce Je to zásadní: srdeční masáž by měla začít okamžitě, pokud nelze stanovit žádné dýchání nebo srdeční rytmus.
    • Neváhejte: Je lepší udělat něco špatného, ​​než nejednat. I když komprese nejsou dokonalé, zvyšte šance na přežití dotyčné osoby.
    • Automatizovaný externí defibrilátor (AED): Pokud je k dispozici AED, měl by být okamžitě použit. Poskytuje jasné pokyny, jak a kdy by měly být šoky podány.
    • Pro tyto nouzové situace existovaly a Resuscitace navrženo. 

      Tento produkt podporuje první pomocníky při provádění resuscitace srdečních plic (CPR). Existují vizuální a hmatové pokyny, které zajistí správnou polohu rukou na hrudi a správný tlak na masáž srdečního tlaku. LifePad je speciálně navržen pro nouzové situace, aby se zvýšila šance na přežití. Tento produkt můžete udělat ve svém První pomoc Udržujte sadu tak, abyste to měli v nouzových situacích po ruce.

     

    První opatření v mrtvici (apoplex)

    The Čas Je v mrtvici rozhodující - Hraje zásadní roli v šancích na přežití a vyhýbání se trvalému poškození. Důvodem je to, že mrtvice ovlivňuje mozkové a mozkové buňky umírá v okamžiku, kdy již nejsou dostatečně dodávány kyslíkem a živinami. Čím rychleji se zachází s mozkem, tím větší je šance na záchranu života dotčené osoby a zabránění trvalému postižení.

    mrtvice


    Proč je čas tak důležitý?

    Ztráta mozkových buněk:

    • Na a Ischemická mrtvice (způsobené krevní sraženinou) zemřou za minutu cca. pryč. To znamená, že čím delší mrtvice zůstává neléčena, tím větší poškození v mozku.
    • Včasná intervence může omezit poškození a výrazně zvýšit šance na úplné zotavení.

      Časové okno pro ošetření:

      • Možnosti léčby, jako je například Trombolýza (Rozpuštění krevní sraženiny léky) jsou účinné pouze v omezeném časovém období - obvykle uvnitř 4,5 hodiny Po zahájení mrtvice.
      • Jeden Mechanická trombektomie, ve kterém je krevní sraženina odstraněna mechanicky, v některých případech až do 6 hodin možné po mrtvici a v některých případech až 24 hodin, v závislosti na závažnosti a postižených oblastech mozku.

      Koncept „zlaté hodiny“:

      • Podobně jako infarkt je So -called Zlatá hodina - Období bezprostředně po mrtvici - s největší důležitost. Čím dříve pacient během této doby dostává odbornou pomoc, tím větší je šance na přežití a tím menší riziko trvalého postižení

      Nevratné poškození:

      • Po několika hodinách bez léčby je poškození mozku způsobené mrtvicí často nevratné. Pravděpodobnost, že dotčená osoba musí žít s trvalými fyzickými nebo mentálními omezeními, roste.

      Opatření k minimalizaci časového zpoždění:

      • Včasná detekce: Rychlé schéma (Tvář, zbraně, řeč, čas) pomáhá rozpoznat tahy v rané fázi, aby neztratil drahocenný čas.
      • Okamžité nouzové volání (112): Pokud má mrtvici podezřelý, mělo by být okamžitě vybráno nouzové volání. Rychlá profesionální lékařská péče může zachránit život dotyčné osoby.

      Na co čekáš?

      První pomoc není povinným programem - jedná se o akt charitativní organizace. Ukazuje to, že jsme tam pro sebe, když se to nejvíce počítá. Koneckonců jde o záchranu lidského života. Takže se zeptejte sami sebe: Jste připraveni? Pokud ne, využijte příležitosti a osvěžujte své znalosti. Protože v případě nouze se počítá každou sekundu a vy můžete být ten, kdo rozhoduje.

      Zanechat komentář

      Vezměte prosím na vědomí, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny.