Streptokokken – Ursachen, Symptome und Behandlung der Infektion
Altruan News!

Streptokoky - příčiny, symptomy a léčba infekce

Diferenciace streptokokových kmenů

Streptokoky jsou sférické bakterie, které jsou také bez dodávky kyslíku, ale fermentací. Existují různé kmeny streptokoků, většina kmenů je neškodná. Streptokoky se obvykle nepovažují za nebezpečné, pokud je imunitní systém jednotlivce neporušený a neexistují žádné zvláštní zdravotní problémy. Pokud to však Imunitní systém oslabil nebo někteří lidé mají chronické onemocnění, mohou streptokok možná nebezpečné stát se. V těchto případech existuje riziko, že infekce vede k vážným komplikacím, včetně sepse, jeden podmínka ohrožující životVzhled, když se bakterie šíří po celém těle.

Streptokoky jsou rozděleny do různých skupin podle určitých kritérií. Streptokoky tvoří bakteriální toxiny Streptolysinzaútočit a zničit červené krvinky. Tento proces rozpouštění červených krvinek je také Hemolýza volal. To má za následek následující druhy:

  • Alfa-hemolyzující Streptococci
  • Beta-hemolyzující (Kompletní hemolýza) Streptokoky
  • Hemmolyzující gama (žádná hemolýza) Streptokoky

The Beta-hemolyzující streptokok Poté bude v SO -called Lancefield skupiny kategorizováno:

Skupina A ("Streptococcus pyogenes") - Typické infekceScarlach, tonzilitida, červená běh 

Skupina B ("Streptococcus agalactiae") - Typické infekce: Infekce močových cest, infekce rány.

Skupina C, F, G - Typické infekce: Purulentní infekce většinou v oblasti úst a zubů

Skupina D ("Enterococcal") - Typické infekce: Infekce rány, střevní infekce.

Pokud dojde k infekci streptokoky, může dojít k četným onemocněním, ze kterých mohou být některé také velmi nebezpečné. Streptokoková infekce je jedna z nejběžnější bakteriální infekce v dětství. Počet úmrtí dětí se v současné době nesmírně zvyšuje kvůli A-streptokokům. 

Příznaky streptokokové infekce

The Příznaky se liší V závislosti na postižené oblasti těla. Následující příznaky mohou být indikátorem infekce streptokoky:

  • Horečka
  • Purulentní sekrece
  • Značná bolest
  • Otok v ústech a krku

Příčiny streptokoků

Streptokokové bakterie mohou obě Přímo jakož i nepřímý být přenášen. Přímý přenos se provádí Přímý kontakt s infikovanou osobou Nebo skrze to Podíl na předmětech, jako je jídlo, pití, nádobí nebo oblečeníNepřímý přenos Lze provést kontaktem s jedním Kontaminované rozhraní, jako jsou dveřní klinie, zábradlí, klávesnice nebo posluchači telefonu se koná. Přenos streptokoků je ve většině případů a Kapička. V případě infekce kapiček Přeneste patogen při kýchání, kašli nebo mluvení. Abychom tomu zabránili, je proto vždy důležité udržet si ruku při kýchání nebo kašli a poté ji okamžitě dezinfikujte. 

Skupina A Streptococci Přijďte většinou dovnitř Dětství před. Ve větších skupinách, jako je v denní péči, školách nebo domovech, je také velmi oblíbený přenos patogenů. 

Aby se zabránilo infekci streptokokové, děti a dospělí by měli Pravidelně si pravidelně umývejte ruce a věnujte pozornost dobré hygieně. Při kašli a kýchání byste se také měli držet paží. Pokud dítě trpí streptokokovou infekcí, mělo by být léčeno adekvátní léčbou antibiotiky. Dítě by mělo být také několik dní vyřazeno z mateřské školy nebo školy, aby se zabránilo další infekci ostatním dětem.

Rychlý test pro detekci streptokokové infekce

Nejrychlejší způsob, jak potvrdit detekci streptokoků, je a Streptokokový anti-test. Tento test lze provádět na klinice nebo v laboratoři. Skládá se z nátěru Povrch krku nebo krku je vzat. Nátěr se pak stane a Speciální kulturní talíř A pokrytý speciální kapalinou. Pokud existují streptokoky, objeví se na kulturní desce Pozitivní reakce. Pak Specifická protilátková reakce být proveden za účelem určení, Jaký druh streptokoků je k dispozici.

Léčba infekce streptokoky

Poté, co jste navštívili lékaře, budete Antibiotika předepsáno. Ve většině případů je streptokoková infekce Penicilin použitý. Infekce streptokoky se snadno léčí antibiotiky. Je důležité brát antibiotikum, jak lékař předepsal. Pokud nepovažujete pokyny, může dojít k vážným komplikacím. Pokud máte alergickou reakci na penicilin, existuje Četné možnosti. 

Pokud jste po léčbě antibiotiky, měli byste to udělat Okamžitě oblékněte svého lékaře. 

S infekcí s A-streptokoky Pro léčbu infekce je obvykle předepsáno antibiotikum. V některých případech může být také nutné, aby léčba s léčbou Kortikosteroid se provádí za účelem zmírnění zánětu. V některých případech může být také vyžadována operaceodstranit postiženou tkáň. Pokud se v dýchacích cestách objevila infekce A-streptokoky, ošetření s Kašel a/nebo antihistaminika být vyžadován k uvolnění příznaků. Doporučuje se také Hodně k pití a dostatečně odpočívatZrychlit hojení.

Klíčová slova:

Zanechat komentář

Vezměte prosím na vědomí, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny.