Demenzpflege zu Hause: Was muss ich als Angehöriger wissen?
Zdravotní sestřička

Péče o demenci doma: Co potřebuji vědět jako příbuzného?

Diagnóza demence je pro danou osobu a příbuzné novou výzvou.

 

Co je to demence?

Demence je rychle progresivní onemocnění mozku, která má negativní dopad na kognitivní výkon dotyčné osoby. Pacienti s demencí jsou stále více omezováni motorem, výkon paměti a zjištění slov se zhoršují. Tato nemoc komplikuje ty, které se postihují, aby se vyrovnaly pouze s jejich každodenním životem. Pacienti s demencí potřebují zvláštní péči, která jde ruku v ruce se zvláštními výzvami. Tento článek nabízí užitečný přehled pro příbuzné.

 

ukázat porozumění

Tato nemoc se projevuje ve formě zmatení, potíží s pamětí, změn v chování a osobnosti dotyčné osoby. Motivaci pro každodenní věci nebo jiné činnosti lze snížit a tlačit náladu. Pacienti s demencí se často cítí bezmocní, protože již nemohou vést svůj každodenní život sami a jsou stále více závislé na pomoci. To je pro pacienta často velmi nepříjemné. Je důležité pracovat, pokud jde o potřeby a trpělivě se zabývat osobou s demencí. Tato nemoc je vysoká zátěž.

 

Péče doma

Design každodenního života

Pro péči o pacienty s demencí jsou užitečné jasné struktury a pevná rutina. Jsou důležité, aby se dotčená osoba cítila bezpečnější. Pevná každodenní rutina pomáhá minimalizovat strach a zmatek. Domácí práce a dokončení lze provést společně. Je důležité, aby nemocný člověk během dne jednal fyzicky. Toho lze dosáhnout malými exkurzemi nebo procházkami. Kromě toho je nezbytná podpora koníčků. Zpívání písní z minulosti nebo při pohledu na staré obrázky je také prospěšné pro osobu s demencí. Psaní poznámky pomáhá zapamatovat si slovně dohodnuté dohody a schůzky. Nemusí to být vždy spolehlivě plnit všechny úkoly nebo se blížit k činnostem s očekávanou motivací. Je důležité prokázat porozumění těmto situacím, jinak může dojít k frustrace s dotyčnou osobou. Žádná kritika osoby trpící demencí by neměla být provedena, ale měla by být vyzkoušena znovu jindy.

 

Bezpečnostní opatření v domácnosti

Příbuzní mohou usnadnit a bezpečnější pro nemocné a bezpečnější kroky k tomu, aby každodenní rutinní aktivity usnadnily.

 

  • Odstraňte volné koberce
  • Zajistěte prostředí s několika stresory (např. Hodně hluku a shonu)
  • Přidejte řídítka na schodech, schodech a do koupelny
  • Pamatujte a podporujte každodenní péči o tělo
  • Používejte produkty inkontinence
  • Napište poznámky
  • Dokončete okno a dveře (připojte senzor na přední dveře)
  • Udržujte nebezpečné předměty, jako je železo nebo ostré předměty nepřístupné

 

Úleva příbuzných

Péče o lidi s demencí je proto fyzická a mentální zátěž. Kromě toho je velmi důležitá pravidelná přestávka a věnovat pozornost svému vlastnímu zdraví.

 

Možnost pečovatelského domu

Péče doma se může trvale stát zátěží pro příbuzné. Pokud nemoc postupuje rychle, stojí za to najít informace o alternativách péče.

 

Závěr

Udržování osoby s demencí vyžaduje hodně síly, porozumění a oddanosti. Se správným manipulací a nezbytnými opatřeními a podpůrnými systémy to může být přispět ke zvýšení a udržení kvality života osoby s demencí. Výběr produktů péče najdete doma Altruan
Klíčová slova:

Zanechat komentář

Vezměte prosím na vědomí, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny.