Frau im Bett sitzt vor dem Wecker
Stojí za to vědět

Dobrý den začíná dobrou noc - proč je pro nás spánek tak důležitý.

S ohledem na globální otrok zjistíte vše o spánku v tomto článku. Proč příliš malý spánek našeho zdraví poškozuje a jaké jsou užitečné tipy, jak být schopni spát více relaxační?

 

Strávíme třetinu našeho života spaním. Často podceňujeme důležitost dobrého a dostatečného spánku pro úspěšný mistrovství každodenního života. Ve světě, který se zvyšuje a rychleji a požadavky na nás, lze spánek často zanedbávat. To je nezbytné pro zdraví a zdraví.

 

Proč spíme?

Abychom pochopili, proč je relaxační spánek tak důležitý, je vhodné vzdělávat, proč spíme vůbec. Když spíme, v těle probíhají různé procesy. Srdeční rytmus a krevní tlak a mozek se regeneruje. Informace shromážděné po celý den jsou zpracovány. Naše imunitní obrana je nejsilnější, když spíme.

 

Cyklus spánku

Nezbytným pro zdravý a relaxační spánek je dostat se do všech fází spánku během noci a dostatečně je prožít. Krátce po usínání optimálně dosáhneme hluboké fáze spánku. Různé regenerační procesy v těle a mozku v tom probíhají. Sledovala fázi lehkého spánku, která je většinou noc v noci. V poslední části noci je fáze spánku REM. To se vyznačuje rychlými pohyby očí s uzavřenými písněmi.

 

Co se stane v případě nedostatku spánku?

Nedostatek spánku může být z dlouhodobého hlediska škodlivý pro zdraví.

 

  • Snížené kognitivní dovednosti: Nedostatek spánku může negativně ovlivnit kognitivní dovednosti, jako je paměť, pozornost, koncentrace a úsudek.
  • Zdravotní problémy: Chronický nedostatek spánku může mít z dlouhodobého hlediska negativní dopad na zdraví. Může zvýšit riziko kardiovaskulárního onemocnění, vést k vysokému krevnímu tlaku a oslabit imunitní systém.
  • Mentální problémy: Příliš malý spánek může rychle vést ke zvýšené podrážděnosti a podpoře úzkosti a depresivní nálady.
  • Snížená kvalita života: Kvalita života a obecná studná se neustále klesají, když spíme příliš málo.

 

Tipy pro relaxační spánek

Pokud máte problémy se spaním a skrz, vytvořte ve své večerní rutině následující návyky:

  1. Výživa: Vyvarujte se velkých jídel, kofeinu a alkoholu krátce před spaním, protože mohou narušit usínání.
  1. Čas obrazovky: Použití elektronických zařízení by se měla vyhnout nejméně hodině před spaním. Místo toho má smysl číst knihu nebo dělat relaxační cvičení.
  1. Optimalizujte spací prostředí: Věnujte pozornost příjemné pokojové teplotě a zatemňte místnost. Měli byste také zajistit, aby všechny zdroje šumu byly co nejvíce odstraněny.
  1. Doba trvání: Optimální doba spánku pro dospělého by měla být mezi sedmi a osmi hodinami. Pokud je to možné, měly by být tyto dny v týdnu dodržovány. Tělo si tedy zvykne na správné množství spánku.

 

Závěr

Relaxační spánek hraje důležitou roli při vedení zdravého života, který je často podceňován. Vytvořením vědomí o důležitosti spánku můžete přispět k vašemu zdraví. Další tipy a produkty týkající se zdraví najdete Altruan.
Klíčová slova:

Zanechat komentář

Vezměte prosím na vědomí, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny.